Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rejtélyes legenda képes leírás - Legenda.tlap.hu
részletek »

Rejtélyes legenda - Legenda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: legenda.tlap.hu » Rejtélyes legenda
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Bermuda háromszög legendája

A Bermuda háromszög legendája

Számtalan hajó és repülőgép tűnt el nyom nélkül a rejtélyes Bermuda háromszögben. Még most sem, 57 évvel azután hogy 5 harci repülőgépnek veszett nyoma egy rutinfeladat közben, senki nem tudja pontosan, hogy mi okozta eltűnésüket. 57 évvel ezelőtt egy szép napon 5 hadi repülőgép szállt fel a Floridai bázisról a Flight 19 fedőnevű rutinfeladat végrehajtására. Sem a gépeket, sem a legénységet nem látták soha többé.

A Loch Ness-i szörny rejtélye

A Loch Ness-i szörny rejtélye

Rengeteg monda és legenda kering a világban manókról, tündérekről, sárkányokról, szörnyekről és egyéb csodás vagy hihetetlennek tűnő eseményekről. Vajon mennyi ezeknek a valóságalapja? Hihetünk-e a Loch Ness-i szörny rejtélyének, vagy egyszerű kitaláció az egész?

Hírek a Bermuda-háromszögből

Hírek a Bermuda-háromszögből

Évtizedek óta jelennek meg írások a lapokban, amelyek a Bermuda-háromszögben történt titokzatos események leírásával, elemzésével foglalkoznak. Az első hajó, amelynek esete felkavarta a közvéleményt, a Mary Celeste volt. 1872 decemberében az angol Dea Gratia New Yorkból Gibraltár felé tartott, amikor szembetalálkozott egy különös hajóval. David Morehouse kapitány meglepődve ismerte fel benne a Mary Celeste-t, amely egy hónappal korábban hagyta el New York kikötőjét, ezt követően azonban nyomtalanul eltűnt. Mivel a jelzéseire senki sem válaszolt, a kapitány csónakot küldött a néma hajó átvizsgálására. Fedélzetén egyetlen ember sem volt.

Legenda magazin hírek
A Márton-nap története
A Márton-nap története A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap...
Európa istennő legendája
Európa istennő legendája Europé istennő, földrészünk szépséges névadója Ázsiából származik....
Szent Miklós eredeti legendája
Szent Miklós eredeti legendája Krisztus után 245-ben Kis-Ázsia-i Anatóliában, Patara városában született, egy...
Megoldás a Bermuda-háromszög rejtélyére

Megoldás a Bermuda-háromszög rejtélyére

A Bermuda-háromszög térségében elsüllyedt hajók rengeteg találgatásra adtak okot. Magyarázatként tengeri szörnyek, gyilkos sugárzás és földönkívüli bázis egyaránt felmerült. Ausztrál kutatók számításai szerint azonban a tengerfenékről felemelkedő óriás metánbuborékok is képesek lehetnek a hajókat elsüllyeszteni.

Titokzatos legendák

Titokzatos legendák

A filmipar számtalanszor merített ihletet a történelem híres mítoszaiból. A franciák egyik kedvence, Gérard Depardieu így játszhatta el Kolumbuszt, de Leonardo DiCapriót és Kate Winsletet sem feledjük el egykönnyen a Titanicból. Izgalmas legendák ezek, melyeket részben még ma is rejtély övez.

Tuti menü