Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hajók legendái képes leírás - Legenda.tlap.hu
részletek »

Hajók legendái - Legenda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: legenda.tlap.hu » Hajók legendái
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Mary Celeste legendája

A Mary Celeste legendája

1872. december 5-én a Dei Gratias nevű hajó, Morehouse kapitány irányításával úgy 600 mérföldre lehetett Portugália partjaitól, amikor összefutott a Mary Celeste-tel, amely kifeszített vitorlákkal, látszólag céltalanul szelte a vizet. Mivel a Mary Celeste nem felelt a Dei Gratias-ról leadott jelzésekre, Morehouse kapitány átküldte három emberét, akik érdekes módon egy árva lelket sem találtak a hajón, amelyről a mentőcsónakok is hiányoztak.

A Titanic - Legenda és valóság

A Titanic - Legenda és valóság

Az 1912. április 14-én 23 óra 40 perckor jéghegynek ütköző Titanic katasztrófájáról az azóta eltelt nyolcvanhat év alatt rengeteget írtak. Ekkor szenvedte el az első csapást a tudomány és a technika mindenhatóságába vetett vakhit. Hamarosan kitört a világháború, s a Titanic tragédiája vészt hozó előjellé, legendává, az oktalan műszaki kivagyiság csődjének a jelképévé vált.

A Wilhelm Gustloff elsüllyesztése

A Wilhelm Gustloff elsüllyesztése

Könnyen érthető, hogy miért hallott mindenki a Titanikról: ez nagyon nagy, nagyon drága hajó volt, melyről azt állították, hogy elsüllyedhetetlen, mely első útján nagyon sok ünneplővel és gazdag utassal indult el. A süllyedés segített abban, hogy a nyilvános figyelmet fölkeltsék iránta, és rendkívüli médiahírverést csináljanak róla. Amikor a Wilhelm Gustloff süllyedt el több mint 7000 emberrel, az irányított média úgy tartotta, hogy ez nem történt meg, és se nem kommentálták, se nem számoltak be róla. A Wilhelm Gustloff, mint a Titanik, nagy utasszállító hajó volt, új és luxuskivitelű. De német utasszállító hajó volt. A Balti tengerbe süllyesztette 1945 január 30-án egy szovjet tengeralattjáró. Majdnem 8000 német utazott rajta, a legtöbbjük nő és gyerek, akik az előrenyomuló szovjet hadsereg elől menekültek.

Legenda magazin hírek
A Márton-nap története
A Márton-nap története A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap...
Európa istennő legendája
Európa istennő legendája Europé istennő, földrészünk szépséges névadója Ázsiából származik....
Szent Miklós eredeti legendája
Szent Miklós eredeti legendája Krisztus után 245-ben Kis-Ázsia-i Anatóliában, Patara városában született, egy...
Nem a Titanic pusztulása a legsúlyosabb hajószerencsétlenség

Nem a Titanic pusztulása a legsúlyosabb hajószerencsétlenség

A legtöbb ember jól ismeri a Titanic és utasai sorsát, de meglepő módon mégsem ez volt a történelem legrosszabb tengeri katasztrófája - a halálos áldozatok száma alapján csupán az 5. helyen áll. Az alábbi listában a halottak száma szerint rendeztük sorba a legnagyobb - békeidőben bekövetkezett - hajószerencsétlenségeket.

Tuti menü