Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Eltűnt világok - legenda képes leírás - Legenda.tlap.hu
részletek »

Eltűnt világok - legenda - Legenda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: legenda.tlap.hu » Eltűnt világok - legenda
Keresés
Találatok száma - 6 db
Atlantisz - a legendák mögött

Atlantisz - a legendák mögött

A legenda szerint Poszeidón, a Tengeristen egy halandó nőbe szeretett bele, és szerelmi fészekként ezt a kontinensnyi szigetet nézte ki maguknak. A sziget közepén levő magaslatra egy házat épített, mely köré vizesárkokat készített, hogy szerelmüket senki és semmi ne zavarja. Kleito ilymódon öt pár fiúikret szült rendre isteni élettársának, és az első fiú, Atlasz lett a sziget első királya. Övé lett a legbelső vizesárkon belüli terület, testvérei a sziget egyéb részein osztoztak.

Elsüllyedt városok

Elsüllyedt városok

Időszámításunk előtt 373-ban, egy téli napon egy hatalmas földrengés cunamit indított el, amely teljesen elpusztította a görög Helike városát. Az egykoron pezsgő, kulturális sokszínűségéről ismert település lakóival együtt a tengerben végezte. Évszázadokon át Helikét és történetét - amelyet a nagy görög klasszikusok jóvoltából ismerjük - puszta legendának tartották. A régészeket ez sem tántorította el attól, hogy a nyomába eredjenek az elveszett metropolisznak a Korinthoszi-öböl partján. 2001 hozta meg az átütő sikert, amikor Helikéből származó leleteket és romokat találtak egy szárazföldi területen, ami azt jelentette, hogy a lagúna, nem pedig az óceán volt az, amely ellepte a várost. Egyesek szerint Helike története inspirálta Platónt is Atlantisz történetének megírásakor.

Elveszett világok, letűnt népek - I. rész

Elveszett világok, letűnt népek - I. rész

Évszázadok óta folynak a kutatások, hogy megtalálják az elveszett városokat az őserdők mélyén; hogy felfedezzék az elfelejtett templomokat, titkos járatokat, és megfejtsék a rejtélyt: hova tűnhettek el egész népcsoportok, maguk után hagyva kultúrájukat.

Legenda magazin hírek
A Márton-nap története
A Márton-nap története A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap...
Európa istennő legendája
Európa istennő legendája Europé istennő, földrészünk szépséges névadója Ázsiából származik....
Szent Miklós eredeti legendája
Szent Miklós eredeti legendája Krisztus után 245-ben Kis-Ázsia-i Anatóliában, Patara városában született, egy...
Fotókon az elsüllyedt város

Fotókon az elsüllyedt város

Mahábalipuram csodás városa egy katasztrófa következményeként bukkant elő a tengerből. Nézd meg! Amikor a 2004. december 26-ai pusztító cunami visszavonult, az indiai Mahábalipuram víz alatti romvárosa hirtelen előbukkant a tengerből. A titokzatos romok valószínűleg a hét pagoda városához tartoznak, melynek létezését hosszú ideig vitatták. Az indiai és angol búvárok által 2002-ben felfedezett Mahábalipuram víz alatti romjai egy kivételesen szép és jelentős elveszett város csodálatos maradványai, melyet a turisták napjainkban már a partról is megcsodálhatnak.

Földi rejtélyek - Atlantisz

Földi rejtélyek - Atlantisz

Már a puszta név hallatán beindul fantáziánk, feléled természetes kíváncsiságunk, és kétségeinkkel hadakozik. Atlantisz - Atlasz lánya- legendája egyszerre hálás és hálátlan szerepkört ró ki a vele foglalkozónak, hisz máig vitatják létezését, helyét, méretét, pusztulásának idejét, módját, megdönthetetlen bizonyíték nem áll rendelkezésünkre, se pro, se kontra. Az érvek és ellenérvek, a spekulációk, a teóriák, a logikus és a hihetetlen mendemondák szövevényében igazán nem könnyű kiigazodni.

Megtalálták az elsüllyedt várost?

Megtalálták az elsüllyedt várost?

Tudósok szerint elképzelhető, hogy az elsüllyedt város, Atlantisz nyomai láthatóak egy Dél-Spanyolországról készült műholdfelvételen. Az első írásos feljegyzést Platón készítette az Atlantiszról, a felvételeken látható alakzatok emlékeztetnek a görög filozófus leírására.

Tuti menü