Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dracula legenda képes leírás - Legenda.tlap.hu
részletek »

Dracula legenda - Legenda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: legenda.tlap.hu » Dracula legenda
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Drakula legenda

A Drakula legenda

A vámpírlegenda eredetére vonatkozó legfontosabb elképzelések vázlatos áttekintéséhez alapvető forrásként Fernand Jung-Claudius, Weil-Georg Seesslen: Der Horror-Film (Rolaff und Seesslen, München) című művét használtam. Kétségtelennek tűnik, hogy a vámpírmítosz eredete több korra és kultúrkörre vezethető vissza, de szinte valamennyi természeti nép mondavilágában fellelhető, sok esetben állatszerű lényként ábrázolva a vámpírt.

Draculas Homepage

Draculas Homepage

There was a Dracula in the 15th century: Vlad the Impaler. Stoker didn't know much about him (at least I don't think he did) but he came across his name in a book he was researching entitled an account of the principalities of Wallachia and Moldavia (1820). This book has a very short section on a 'Voivode Dracula' who fought against the Turks. What attracted Stoker to the name 'Dracula' was a footnote by Wilkinson which stated that 'Dracula in the Wallachian language means devil'. Not quite accurate, but that is what Stoker saw and copied into his notes. He was originally going to call his vampire 'Count Wampyr' but changed it to 'Count Dracula.' This change is clearly made in Stoker's own notes for Dracula which are located at the Rosenbach Museum in philadelphia.

Drakula vajda tetteinek krónikája egy ősnyomtatvány lapjain

Drakula vajda tetteinek krónikája egy ősnyomtatvány lapjain

Az 1480-as évek táján kezdtek megjelenni az első újságszerű kiadványok, röplapok, melyek aktuális eseményekről tudósítottak, olyanokról, melyek sokakat érdekelhettek, főképp a török háborúkról, majd a 90-es évektől az új világ felfedezéséről is. Vásárok alkalmával nagyon kelendőek voltak a hátborzongató történetek is, példányaik gyorsan vevőkre találtak, s éppen ezért a különböző nyomdák újra és újra kiadták őket.

Legenda magazin hírek
A Márton-nap története
A Márton-nap története A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap...
Európa istennő legendája
Európa istennő legendája Europé istennő, földrészünk szépséges névadója Ázsiából származik....
Szent Miklós eredeti legendája
Szent Miklós eredeti legendája Krisztus után 245-ben Kis-Ázsia-i Anatóliában, Patara városában született, egy...
Drakula, a valóság és a legenda határán

Drakula, a valóság és a legenda határán

Ahhoz, hogy a legendák túlélhessék napjaink prűd realítását szükségük van arra a misztikumra amelyben megfogantak, mivel a túl sok magyarázat megöli szépségüket. Hasonló a helyzet Vlad Ţepeş történetével is, a titokzatos uralkodóéval kinek kincse egy kút mélyén rejlik és kinek titkos szerelme rejtve maradt a világ szeme elől.

Frankenstein és Dracula

Frankenstein és Dracula

Két szörny, két irodalmi alkotásból életre kelt mítosz, amely a mai napig újra és újra felbukkan a filmvásznon: Frankenstein és Dracula gróf története emberek millióit vezeti be a félelem sötét, pszichedelikus tartományaiba. Érdekes, hogy míg Stoker Draculája már eleve a félelemből táplálkozott, addig Shelley a Frankensteint nem rémisztgetés céljából vetette papírra.

Tuti menü